Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Maandag 21 februari werd de door Schaakmat Westland georganiseerde schaakcursus voor volwassen beginners feestelijk afgesloten. Het was voor de trainers Jan & Ard Dekker en Ronald van Etten een genot om elke keer weer het enthousiasme te zien van deze cursisten. De cursisten gaan verder met laagdrempelige wedstrijden op maandagen van 18.30-19.30 uur en spelen een online toernooi op vrijdagavonden van 19.00-20.00 uur. Huisschakers uit onze regio zijn van harte uitgenodigd! Je hoeft niet per se elke week te spelen.

Begin november 2021 werd tijdens het jeugduur (18.30-19.30 uur) op maandagavond gestart met twaalf cursisten. Iedereen kreeg een jaaraccount Chessity en een Werkboek Stap 1. Het eerste deel van de cursus werd afgesloten met elf cursisten en negen cursisten zijn in januari en februari doorgegaan met deel twee. Tijdens de lockdown werd online les gegeven en tussendoor zijn online schaaktoernooien gehouden. Er werd heel veel geoefend en dat vertaalde zich in 41! Chessity-diploma’s, acht diploma’s Stap 1 en twee diploma’s Stap 2. Chessity en de Stappenmethode bleken elkaar goed te versterken! 

Maandag 21 februari werd een simultaan gespeeld tegen Ard (Rika won!) een foto gemaakt van alle gediplomeerden en een toernooitje gespeeld met zes deelnemers en voor iedereen prijs.  Het plezier van de cursisten is goed af te leiden uit de quotes van zeven deelnemers: Marko: “jullie hebben ons besmet met het schaakvirus”. Patrick: “Vooraf had ik niet gedacht dat ik zoveel plezier in schaken zou krijgen”. Peter: “Ik heb er een nieuwe hobby bij”. Lisette: “Het spel vind ik steeds leuker worden”. Jan: “Schaken vind ik intrigerend, verrijkend en uitdagend”. Jos: “Ik vind het bijzonder dat 64 velden en 32 stukken je zo bezig houden”. Jean-Paul: “Schaken is echt een hobby. Ik zie het in mijn leven! Ben dagelijks aan het nadenken welke opening ik vandaag weer eens ga zetten”.  Nog enkele algemene quotes: tijdens de lockdown: “Het werkt perfect zo met zoom, heel mooi alternatief hoor!” Online wedstrijden: “Heel erg leuk om zo een competitie te spelen. Ik vind het spelen op Lichess erg leuk, net als op Chessity.” Over de begeleiding: “Dank voor al je begeleiding, informatie en toelichtingen in de e-mails.” en over de trainers:  “Jullie waren een goed team.”

De cursisten gaan van maandag 7 maart t/m 11 april van 18.30-19.30 uur in het Atrium van de Ontmoetingskerk in Naaldwijk verder met een laagdrempelige competitie met 15 minuten per partij (zonder klok). Daarnaast wordt vanaf vrijdag 11 maart 19.00-20.00 uur wekelijks een online competitie gehouden op lichess (www.lichess.org) met meerdere partijen (5 minuten bedenktijd per persoon per partij met 10 seconden extra bedenktijd per zet). Deelname is gratis en vrij voor alle huisschakers in onze regio! Je bent niet verplicht om elke week mee te doen. Geef je op bij Ard Dekker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel (0624331663). 

Agenda

20-07 2024 00:00
Schaakdamfietstocht