Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Na zo’n anderhalf jaar zonder KNSB competitie mocht het 2e team dan ook eindelijk weer een wedstrijd spelen en begonnen we klokslag 13.00 uur in Voorschoten met de wedstrijd.
Na ruim 2 uur gespeeld te hebben stond het op de meeste borden nog redelijk gelijk. Op bord 3 stond Johan ’t Hart met wit een stuk voor en op bord 7 was het precies andersom en stond Marcel met wit een stuk achter. Op bord 8 speelde Theo met zwart tegen het 11 jarige talent Thomas Dijkhuizen.

Anderhalf jaar heeft de competitie stilgelegen. Sinds 15 maart 2020 was het wat schaken betreft leeg in De Ark in De Lier. Tot gisteren 18 september 2021 bleven de stukken in de doos en de klokken uit, maar gisteren strak om 13:00 uur drukten de zwart spelers de klok in onder de bezielende leiding van wedstrijdleider Jan van den Ende.

Zaterdag 7 maart werd de zesde ronde in KNSB klasse 2c gespeeld. Ons eerste mocht thuis 

aantreden tegen Aas uit Aalsmeer. Aas aast op de titel, waar wij vechten tegen degradatie.

In de 5e ronde moest Schaakmat Westland 2 het opnemen tegen het hoger gerate EsPion 1 uit Amsterdam.
Aan het eerste bord werd in de partij van Johan al snel de vrede getekend en tot remise besloten, zodat beide teams van de nul af waren.

Ajax nog een beetje gevolgd de laatste tijd? Het gaat niet goed daar. Niet alleen gewipt voor de Europa League en de beker maar ook in de eredivisie hebben ze een riante voorsprong in de stand verspeeld. Crisis bij Ajax! Hetzelfde kan nu gezegd worden bij Schaakmat Westland 3.

DCSV  - Schaakmat Westland 4

Goedmorgen dappere strijders

Op Valentijnsdag hadden we een uitwedstrijd tegen DCSV.
We misten 3 vaste teamleden te weten Anja, Jeffrey en Leen,
maar gelukkig hadden we ook 3 invallers Remco, Leo Grootscholten
en Leen Prins. Allen bedankt voor het invallen!

Doordat Botwinnik haar sterkste twee spelers, waaronder GM Pruijssers niet had opgesteld, was Schaakmat Westland op papier de grote favoriet in de bekerwedstrijd tegen Botwinnik. Ondanks een ratingverschil van gemiddeld meer dan 200 punten, werd het nog erg spannend in Zoetermeer. Diep in tijdnood haalde Marnix het beslissende punt binnen, waardoor een snelschaakmatch werd voorkomen.

De uitwedstrijd tegen Philidor Leiden is in een 5.5 -2.5 nederlaag geëindigd.  Wederom een sterke tegenstander, maar we hadden wel gehoopt om meer kans op matchpunten.

Agenda

Geen evenementen