Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

In de 9e en tevens de laatste ronde speelden we thuis tegen SHTV 1 uit Den Haag. Voor aanvang van de wedstrijd was SHTV al kampioen van de poule. Dus was het hopen op enige nonchalance bij onze tegenstanders want wij moesten winnen om onze theoretische kans op handhaven te behouden.

De laatste wedstrijd in de KNSB klasse 2c was een thuiswedstrijd tegen mede degradant Dordrecht. Een strijd om de eer, want dit jaar degraderen 3 teams vanwege wijzigingen in het competitiesysteem. Dordrecht en Schaakmat Westland mochten in een onderling duel uitmaken wie kan zeggen dat ze als gevolg van een systeemwijziging degraderen naar de derde klasse.

In de 8e ronde speelden we uit tegen DSC 3 uit Delft.
Voor veel Westlandse schakers is DSC een bekende club en het werd dan ook weer een gezellige schaakmiddag.
Wij traden aan met 3 invallers maar ook DSC speelde niet met zijn sterkste formatie dus hoopten wij toch op een kansje…

De kans op lijfsbehoud in de tweede klasse was al klein bij het ingaan van de laatste ronde. Maar na de 6-2 nederlaag tegen CSV uit Capelle is het optreden in de tweede klasse tot een (voorlopig) einde gekomen. Een forse nederlaag die enigsinds geflatteerd is zonder CSV tekort te willen doen die terecht aan het langste eind trokken.

In de 7e ronde speelden we thuis tegen Fianchetto 1uit Schiedam.
Fianchetto heeft een aantal spelers die regelmatig te vinden zijn op de Weslandse schaaktoernooien, dus was het na de coronaperiode voor een aantal van ons een hartelijk weerzien van bekenden. De rating van onze Schiedamse tegenstander was voor ons allemaal minimaal 100 punten hoger dan die van ons, dus zou het geen gemakkelijke middag worden. 

Op zaterdag 11 maart speelde Schaakmat Westland thuis in De Lier tegen Rokado uit Nieuw Beijerland. Vorig seizoen hadden we het onderling treffen nipt gewonnen en een nieuwe overwinning was hard nodig in de strijd tegen degradatie.

Nadat we in de eerste ronde van de HSB-beker vrij waren, was in de kwartfinale eersteklasser Haege Ooievaar de tegenstander. Het zag er de hele avond wel goed uit, maar de 3,5 -0,5 die uiteindelijk op het scorebord stond was wel iets geflatteerd.

In de 6e ronde speelden we thuis tegen DD 2 uit Den Haag.
We zijn vorig seizoen gepromoveerd en dan kan het zomaar gebeuren dat het daarop volgende seizoen wel eens heel erg zwaar kan worden. En dat is bij ons dus het geval, dus is het vechten om van die vervelende onderste plaats op de ranglijst te geraken. Maar we gaan met goede moed de strijd aan! 

Schaakmat Westland 1 is tegen een stevige nederlaag opgelopen in de uitwedstrijd tegen het eerste van Philidor Leiden.

In de 4e ronde speelden we thuis tegen Shah Mata 1 uit Rotterdam.
Ook ons 1 team speelde thuis en dan zitten er met 2 teams met tegenstanders totaal 32 mensen te schaken en dan ontstaat er zomaar een gezellige leuke schaakmiddag. En zeker de moeite waard om eens een paar uur te komen kijken en langs de borden te slenteren.
Goed, genoeg reclame…, de wedstrijd:

Agenda

Geen evenementen