Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

We moesten dus ten minste 1 bordpunt inhalen op DD om degradatie te ontlopen. Het was weer in de school in Zoetermeer, deze keer weer in de grote zaal.

Lees meer...

Maandagavond heeft DSC met 4,5-3,5 gewonnen van ons. Het leek halverwege best goed te gaan. Na een 0-1 achterstand kwamen er vlot drie overwinningen en een remise. Maar toen was gelijk de koek op en werd het helaas de genoemde nederlaag. Nu moeten we woensdag 17 april flink aan de bak tegen Promotie, om Degradatie af te wenden. Het is wat het is.

Uit tegen DD3 hadden we op papier goede kansen. Gelukkig waren we compleet, want Frits vd Gaag en Jan vd Ende waren bereid om in te vallen. Hartelijk dank daarvoor.

Lees meer...

Een week na de spannende bekerwedstrijd tegen DSC, stond het cruciale duel voor het kampioenschap tegen DSC op het programma. Een gelijkspel zou gezien de achterstand in bordpunten en het resterende programma niet genoeg zijn. Lange tijd was behoorde een overwinning tot de mogelijkheden, maar uiteindelijk trok DSC toch aan het langste eind.

Lees meer...

De kwartfinale van de HSB-beker had ook een mooi affiche geweest voor een finale. Koploper in de competitie, DSC, kwam namelijk op bezoek. Het leek er lange tijd op dat het op snelschaken zou aankomen, maar in tijdnood werd de de strijd toch al tijdens de reguliere wedstrijden in ons voordeel beslist.

Lees meer...

Op 3 februari 2024 wist het eerste eindelijk weer eens  te winnen in de KNSB competitie. 17 september 2022 was voor het laatst het zoet van de overwinning geproefd.

Lees meer...

Vol goede moed waren wij afgereisd naar de ontmoetingskerk in Naaldwijk voor de thuiswedstrijd tegen SHTV. De tegenstander had maar enkele ratingpunten meer dan wij, dus er was van alles mogelijk. In ieder geval had ik hoop op een goede afloop. Frans kreeg een koningsgambiet tegenover zich waar hij zich wel in thuis voelt Rob had wit stond een pion achter, maar er leken wel kansen op een aanval. De rest stond gelijkwaardig of beter. Alleen Anja stond moeilijk. Maar ja, je knippert 2 keer met je ogen en je staat 4-0 achter. En 5-0, 6-0, 7-0 en ten slotte 8-0. Kortom een klein drama. Kennelijk allemaal een foutje gemaakt en kansen gemist helaas. Het lijkt wel schaken.
Om toch nog positief te eindigen wil ik Rob bedankten voor het invallen. Blij dat we in ieder geval compleet waren. Helaas niet met een positief resultaat, maar hij hield het wel het langste vol! Nou ja, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De volgende wedstrijd is op dinsdag 05-03-2024 uit tegen DD 3.