Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Maandag 15 april werd de door Stichting Schoolschaak Westland en Schaakmat Westland georganiseerde schaakcursus voor volwassen feestelijk afgesloten. Theo Duijvesteijn ontving het 1500e diploma Chessity dat vanaf 2016 in onze regio is uitgereikt en alle 18 cursisten (waarvan 50% vrouw) ontvingen één of meer diploma’s: veertien diploma’s Stap 1, zes diploma’s Stap 2 en 67 diploma’s Chessity. Op de foto staan ook vier van de vijf trainers, maar ontbreken vijf dames.

Bij aanvang van de tien lessen kregen de cursisten zowel werkboeken van de Stappenmethode als een premium Chessity-account. Vrijwel alle cursisten gebruikten beide methodes en bewezen daarmee dat de Stappenmethode en Chessity elkaar versterken! De cursus werd in twee groepen gegeven door vijf trainers. Jan Dekker coördineerde de Stappenmethode en begeleidde, samen met Wijnand Hijkoop, de zeven cursisten die les kregen t/m Stap 2. Ard Dekker coördineerde de cursus en de Chessity-activiteiten en begeleidde, samen met Ronald van Etten en Theo v.d. Pol, de 11 cursisten die les kregen t/m Stap 1.

De trainers genoten van het enthousiasme van de cursisten die het allemaal volhielden t/m de laatste les. De volgende quotes zeggen voldoende: Ik heb samen met mijn zoon de schaakcursus gevolgd. Met aanstekelijk enthousiasme vertellen de leraren over het schaakspel en leren ze je de vele variaties van het schaakspel zien. Klein minpuntje: het verslaan van mijn zoon is een stuk lastiger geworden.” “Als je van schaken houdt, dan hoef je je nooit te vervelen.” “Schaken is voor mij ontwikkeld van een leuk spelletje tot een serieuze hobby." "Zonder enige kennis van schaken gestart, het spel heeft mij gepakt. Schaken is verslavend en een erg leuk spel!” "Op een gegeven moment ga je het zien!” “Ga schaken, laat je verrassen door de veelzijdigheid en het laat je niet meer los.” "De cursusleiders hebben hun enthousiasme voor - en hun plezier in de schaaksport goed weten over te brengen op de cursisten, die hierdoor besmet zijn geraakt met het schaakvirus!”

Tijdens de afsluiting werd door 13 cursisten een toernooitje gespeeld van drie partijen. Ferry en Margo scoorden 100%.

 Alle cursisten kunnen heel 2024 nog zelfstandig gebruik maken van hun Chessity-account of verder gaan met de Stappenmethode, maar zullen ook online schaken (bijv. www.chess.com en www.lichess.org) en een echt potje schaken. Diverse cursisten hebben aangegeven dat ze de smaak te pakken hebben en in september lid worden van Schaakmat Westland. Welkom! Advies: Doe eerst mee met het Westlands Druivenschaaktoernooi (30 augustus, 2 en 6 september a.s.).

Agenda

20-07 2024 00:00
Schaakdamfietstocht