Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

In de 7e ronde speelden we thuis tegen Fianchetto 1uit Schiedam.
Fianchetto heeft een aantal spelers die regelmatig te vinden zijn op de Weslandse schaaktoernooien, dus was het na de coronaperiode voor een aantal van ons een hartelijk weerzien van bekenden. De rating van onze Schiedamse tegenstander was voor ons allemaal minimaal 100 punten hoger dan die van ons, dus zou het geen gemakkelijke middag worden. 

In de 6e ronde speelden we thuis tegen DD 2 uit Den Haag.
We zijn vorig seizoen gepromoveerd en dan kan het zomaar gebeuren dat het daarop volgende seizoen wel eens heel erg zwaar kan worden. En dat is bij ons dus het geval, dus is het vechten om van die vervelende onderste plaats op de ranglijst te geraken. Maar we gaan met goede moed de strijd aan! 

In de 4e ronde speelden we thuis tegen Shah Mata 1 uit Rotterdam.
Ook ons 1 team speelde thuis en dan zitten er met 2 teams met tegenstanders totaal 32 mensen te schaken en dan ontstaat er zomaar een gezellige leuke schaakmiddag. En zeker de moeite waard om eens een paar uur te komen kijken en langs de borden te slenteren.
Goed, genoeg reclame…, de wedstrijd:

In de 3e ronde speelden we tegen Sliedrecht 2. Het clubgebouw van Sliedrecht, De Havik, puilden uit van de schakers. Naast ons team speelde ook ons 1e team tegen Sliedrecht 1 en waren er nog 2 wedstrijden, dus totaal 8 teams. Een drukke en gezellige schaakmiddag. In Sliedrecht speel je letterlijk in het hol van de Leeuw, de club is de bakermat van De Leeuw opening waar 2 boeken van zijn gepubliceerd.

In de 2e ronde speelden we tegen Promotie 2 die in de 1e ronde vrij waren, waardoor het moeilijk inschatten was wat we konden verwachten. Maar de gemiddelde rating van Promotie is wel 75 punten hoger dan die van ons dus gemakkelijk zou het niet worden.

Speelde we vorig seizoen tegen LSG 6, na onze promotie mochten we in de eerste ronde aantreden tegen LSG 5.
We begonnen met een 1-0 achterstand omdat Wijnand Hijkoop aan bord 5 met wit vooruit had gespeeld en helaas had verloren.

Als kampioen van de poule wilde we ook de laatste wedstrijd tegen Philidor Leiden 3 waardig afsluiten.
Natuurlijk speelt het allemaal wat relaxter als je al kampioen bent, bijvoorbeeld geen moeilijke beslissingen als er remise wordt aangeboden. Maar er werden weldegelijk stevige partijen gespeeld.

LSG 6 heeft het dit jaar moeilijk in de poule 5D en staat met 1 punt onderaan.
Uitgerekend tegen LSG konden wij met een overwinning kampioen worden in de poule.
Dit moet toch lukken vonden sommige spelers maar mijn ervaring is dat juist zulke wedstrijden om een kampioenschap extra moeilijk zijn.

Uit spelen tegen Caissa is wel even een dingetje. Vertrekken van uit het Westland om half twaalf, dan op weg naar het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam, parkeren  € 22,50, ’s-avonds rond zeven uur weer thuis en dan hebben we het niet eens gehad over de huidige benzineprijzen.
Maar goed, het gaat over schaken. Voordat de wedstrijd begon stond Caissa 4 met 1 punt voorsprong op ons op de eerste plaats in de poule.

Eindelijk weer eens een schaakwedstrijd zonder al teveel beperkingen.
Alleen onze teamleider moest thuis lijdzaam in corona quarantaine zitten.
Dat we 2 jaar geleden van hetzelfde team met een nipt verschil hadden gewonnen geeft natuurlijk totaal geen garanties.