Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

In de 5e ronde moest Schaakmat Westland 2 het opnemen tegen het hoger gerate EsPion 1 uit Amsterdam.
Aan het eerste bord werd in de partij van Johan al snel de vrede getekend en tot remise besloten, zodat beide teams van de nul af waren.

Bij binnenkomst in Voorschoten werden we verwelkomt door scheidsrechter Jan v.d. Ende.
Jan ging een drukke middag tegemoet met 3 wedstrijden verdeeld over 2 zalen.
Voorschoten 3 is één van de twee koplopers in onze poule, dus het beloofde een pittige middag te worden. We begonnen al om 12:30 uur.

Het was leuk schaken bij LSG in Leiden. Niet minder dan 7 teams van LSG speelden gelijktijdig in het denksportcentrum. Wij werden direct al welkom geheten door Jan-Willen de Jong, die hier ook lid is en in het eerste speelt. LSG 6 was de koploper in de KNSB 5e klasse. Schaakmat Westland was hier derde, maar had even veel wedstrijdpunten, ook 3 uit 2.

Schaakmat Westland 2 speelde in de KNSB competitie 5E de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Caissa 5.
Het begon goed, want de tegenstander van Leno moest na een verkeerd getimede lange rochade stukken terugtrekken en overleefde de tactische verwikkelingen die daaruit volgden niet (1-0)
Niet lang daarna aanvaardde Johan een remiseaanbod (1½-½)

Wij reisde voor de 1e ronde van de KNSB competitie in de klasse 5E naar Amsterdam.
Onze klasse speelt maar 7 ronde in tegenstelling tot de normale 9 ronde.
Ja, en waarom een club in Amsterdam Noord blijft ondoorgrondelijk.
En het was een behoorlijke reis want Rijkswaterstaat vond het nodig om de A4 en A10 gedeeltelijk af te sluiten.

In de laatste ronde van de KNSB competitie speelde we in de klasse 4H thuis tegen LSG 5.
LSG kwam met een pittig team naar de Lier. Met een gemiddelde rating van ruim 200 punten meer dan onze spelers was een moeilijke middag te verwachten.

In de 8e ronde van de KNSB competitie speelde we in de klasse 4H thuis tegen Rijswijk 2.
Rijswijk had de vorige 7 ronden met nogal verschillende opstellingen gespeeld. In totaal hadden er al 15 verschillende spelers meegedaan. Dus het was een verrassing met welke opstelling ze naar De Lier zouden komen.

In de 7e ronde van de KNSB competitie speelde we in de klasse 4H uit tegen Spijkenisse 2. Spijkenisse heeft een mooie speelruimte in de bibliotheek in het centrum van de stad. Alle 3 de teams van de vereniging speelde deze middag thuis dus een aardige schaakhappening.

In de 6e ronde van de KNSB competitie speelde we thuis tegen SHTV 2. Een goede middenmoter in klasse 4H. Gelukkig kwamen de Hagenezen niet in de sterkste opstelling naar het Westland. Bood dat kansen?

Wij waren voor de 5e speelronde in poule 4H van de KNSB competitie te gast in Zoetermeer. De 2 schaakclubs aldaar spelen te samen hun KNSB wedstrijden, 2 teams van Promotie en 2 teams van Botwinnik. Een gezellige boel met veel bekende gezichten. De spelers van Promotie 2 hebben gemiddelde een rating van zo’n 125 punten meer dan onze spelers, dus we konden rekenen op een pittige middag.