Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Woensdagmiddag 7 april jl. werd de Eerste Westlandse Montessorischool (EWMM) uit Monster bij het WSK345 overtuigend kampioen.  Op 31 maart was het al winnaar geworden van het kampioenschap voor alle groepen van de basisschool. De individuele kampioenen werden Lois Wink (groep 5; EWMM), Abel Drenthen (groep 4; Het Galjoen uit Den Hoorn) en Nathan Drenthen (groep 3; Het Galjoen).  De individuele prijzen zijn  op 9 april a.s. uitgereikt door wethouder Pieter Varekamp en sponsor Marijke Lohuis (www.lohuislighting.nl). De prijzen van de schoolteams zijn/worden op school uitgereikt. EWMM en De Regenboog (Naaldwijk) mogen van 14-18 juni a.s. meedoen met de halve finale van het Online Nederlands Kampioenschap 345. De Joannesschool (Naaldwijk) mag een vrijplaats aanvragen. 

Woensdagmiddag 31 maart werd de EWMM (Monster) overtuigend online Westlands Basisscholen Schaakkampioen. Bij de bovenbouw werd Luka Wink (EWMM)  ongeslagen kampioen en bij de middenbouw Abel Drenthen (het Galjoen uit Den Hoorn).  Zie de uitslagen op lichess. De individuele prijzen zijn op 2 april uitgereikt door sponsor Marijke Lohuis (www.lohuislighting.nl). De prijzen van de schoolteams worden op school uitgereikt. Zes teams mogen op zaterdagmiddag 1 mei a.s. meedoen met het online HSB-kampioenschap voor teams BO.

Naar aanleiding van het zeer geslaagde proefkampioenschap van 10 maart wordt de opzet voor het online WSK BO voor teams (31 maart) en het WSK345 (7 april) iets aangepast. Vandaag ontvangen alle basisscholen in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland de poster en het aanmeldingsformulier. Vooral 31 maart verwachten we een erg grote deelname. 

Het Schoolschaakplan Westland  organiseert  drie online schoolschaakkampioenschappen voor basisscholieren uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland op woensdagmiddagen (van 15.00-16.30 uur): een proefkampioenschap (10 maart), een Westlands Schaakkampioenschap voor BO (31 maart) en een Westlands Schaakkampioenschap voor de middenbouw (345) op 7 april a.s.

Maandag 7 december jl. werd bij de Joannesschool in Naaldwijk het 500e Chessity-diploma uitgereikt aan Tijn Groenewegen. De mijlpaal van 250 diploma’s via het Schoolschaakplan Westland werd in november 2019 gehaald; dus in een jaar 250 diploma’s!

 
Maandagmidag 20 juli, de Internationale Schaakdag (zie www.fide.com/news/630) en de eerste vakantiedag van het basisonderwijs in onze regio, is er een leuke activiteit voor kinderen! In Naaldwijk worden schaak activiteiten georganiseerd. Van 13.00-16.00 uur zijn er schaakactiviteiten op de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein en -bij voldoende belangstelling-  op het Bas Dekkerplein (naast De Naald) met de grote schaakstukken. Als je niet kunt schaken dan kun je een spoedcursus schaken krijgen van Jan en/of Ard Dekker van het Schoolschaakplan Westland.  Je mag je aanmelden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of spontaan langs komen. 
 

Het Galjoen uit Den Hoorn is (op 26 juni) niet alleen 3e van Nederland geworden bij het Nederlands kampioenschap voor de middenbouw (3, 4 en 5), maar er waren (op 25 juni jl.)ook individuele succesen. Ava Drenthen werd bij de individuele kampioenschappen knap 3e van Nederland en Abel Drenthen sleepte zowaar de nationale titel in de wacht en mag zich vanaf nu de beste groep 3er van Nederland noemen!

Na vijf jaar is de balans opgemaakt van het  Schoolschaakplan Westland 2015-2020. De belangrijkste doelstelling (een structurele relatie opbouwen met basisscholen in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland) is ruim gerealiseerd. Totaal 2.500-3.000 basisscholieren hebben kennis gemaakt met schaken. Schaken op basisscholen is weer populair geworden en daar zal op termijn de vruchten van kunnen worden geplukt. De belangrijkste ambitie voor jeugdschaakclubs (50 jeugdleden in 2020) is niet gerealiseerd. Het Schoolschaakplan Westland 2015-2020 wordt hiermee afgesloten, maar er volgt een nieuw Schoolschaakplan Westland 2020-2025.  

Agenda

Geen evenementen