Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Het Galjoen uit Den Hoorn is (op 26 juni) niet alleen 3e van Nederland geworden bij het Nederlands kampioenschap voor de middenbouw (3, 4 en 5), maar er waren (op 25 juni jl.)ook individuele succesen. Ava Drenthen werd bij de individuele kampioenschappen knap 3e van Nederland en Abel Drenthen sleepte zowaar de nationale titel in de wacht en mag zich vanaf nu de beste groep 3er van Nederland noemen!

Dit jaar vanwege corona werd het natuurlijk niet in een zaal uitgemaakt wie de beste waren, maar achter de computers van vaders en moeders thuis. De keukentafel werd ingericht als speeltafel/zenuwcentrum en op donderdag 25 juni speelden Ava Drenthen (groep 5) en broertje Abel (groep 3) eerst de individuele finale. Hierin werd Ava knap 3e, en Abel sleepte zowaar de nationale titel in de wacht en mag zich vanaf nu de beste groep 3er van Nederland noemen!

Een dag later, op vrijdag 26 juni, was het tijd voor de teamfinale. Hierbij tellen de scores van de beste 5 leerlingen. Ava en Abel kregen bij deze teamfinale versterking van hun broertje Nathan, tezamen met de gebroeders Tijn en Faas Geurtzen. 

Hoewel het weer meezat, waardoor het jongste teamlid zich liever in de tuin van de buren met water ondersproeide dan alle rondes mee te willen doen (hierdoor miste hij de 4e ronde),  heeft hij toch 2 partijen weten te winnen. Ook de jongste telg van de familie Geurtzen deed het boven verwachting en scoorde maar liefst 3 punten. Ook Abel, Ava en Tijn scoorden keurig de benodigde punten en zo wist Het Galjoen beslag te leggen op de gedeelde 3e plaats, samen met 't Schöppert uit Hengelo en De Pijlstaart uit Utrecht. De Koningin Wilhelminaschool uit Apeldoorn was de allerbeste, gevolgd door de Montessorischool Oegstgeest.

Zie de links naar het kampioenschap voor teams (https://www.schaken.nl/nk-schoolschaak/nieuws/kws-uit-apeldoorn-de-nieuwe-schoolschaakkampioen-van-het-nk-345) en het individueel kampioenschap (https://www.schaken.nl/nk-schoolschaak/nieuws/emma-boyd-en-abel-pakken-individuele-titels-nk-345).

Agenda

26-03 2022 10:30 - 17:00
Open HSB-kampioenschap clubteams