Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Het Schoolschaakplan Westland  organiseert  drie online schoolschaakkampioenschappen voor basisscholieren uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland op woensdagmiddagen (van 15.00-16.30 uur): een proefkampioenschap (10 maart), een Westlands Schaakkampioenschap voor BO (31 maart) en een Westlands Schaakkampioenschap voor de middenbouw (345) op 7 april a.s.

Deze online kampioenschappen worden gespeeld via het gratis en betrouwbare platform lichess en vervangen de ‘echte’ schoolschaakkampioenschappen (WBSK, NSK en WSK345) die dit seizoen helaas niet doorgaan. Op veel plaatsen zijn goede ervaringen opgedaan met lichess. Registratie vooraf bij  lichess is wel verplicht. De gebruikersnaam is nodig om mee te kunnen doen met het kampioenschap. Indien nodig kan een handleiding voor registratie  bij lichess worden toegezonden.  Alle deelnemers ontvangen kort voor het kampioenschap een mail met een link om mee te kunnen doen.

Er worden minimaal vijf wedstrijden gespeeld met een speeltempo van 5 minuten bedenktijd per persoon en een toevoeging van 5 seconden per zet. Deelname aan de kampioenschappen is gratis. Bij de twee Westlandse Schaak Kampioenschappen zijn veel mooie prijzen te verdienen dankzij sponsoring van Lohuis Lighting.

Voor het proefkampioenschap op 10 maart a.s. worden alleen de scholen benaderd waar nu via het Schoolschaakplan Westland schaakles wordt gegeven. Er wordt verder geen publiciteit aan gegeven, maar alle basisscholieren uit Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland kunnen zich per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) uiterlijk 7 maart a.s. opgeven bij Ard Dekker met vermelding van: voornaam, achternaam, geboortejaar, school, klas en gebruikersnaam bij lichess.

Op 10 of 11 maart a.s. ontvangen alle basisscholen in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland meer informatie over de twee WSK's (BO voor alle leerlingen en 345 t/m de middenbouw).  Deze kampioenschappen zijn ook voorronden voor het NK Schoolschaak Online.

Bij het WSK BO op 31 maart a.s. worden de beste schoolteams bepaald door de hoogst geëindigde vier schakers. Er zijn drie prijzen voor zowel de beste schoolteams als de persoonlijke scores bij bovenbouw en middenbouw. Aanmelden kan t/m 28 maart a.s. bij Ard Dekker. De prijsuitreiking is op vrijdagmiddag 2 april a.s. om 16.00 uur bij het Bas Dekkerplein (naast De Naald). Het kampioenschap is een voorronde voor het kampioenschap BO van de HSB dat tussen 16 april en 15 mei a.s. online wordt georganiseerd. 

Bij het WSK345 op 7 april a.s. worden de beste schoolteams bepaald door de hoogste geëindigde tien scores van maximaal 20 spelers per team. Er zijn drie prijzen voor zowel de beste schoolteams als individueel bij de groepen 3, 4 en 5. Aanmelden kan t/m 4 april a.s.   bij Ard Dekker. De prijsuitreiking is op vrijdagmiddag 9 april a.s. om 16.00 uur bij de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Het kampioenschap is een voorronde voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap 345 dat wordt gehouden tussen 14 en 18 juni a.s.

Voor informatie over bovengenoemde kampioenschappen of schaakactiviteiten op school, bijvoorbeeld een gratis en vrijblijvende workshop Chessity: Ard Dekker, Coördinator Schoolschaakplan Westland; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-24331663.

Agenda

26-03 2022 10:30 - 17:00
Open HSB-kampioenschap clubteams