Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Naar aanleiding van het zeer geslaagde proefkampioenschap van 10 maart wordt de opzet voor het online WSK BO voor teams (31 maart) en het WSK345 (7 april) iets aangepast. Vandaag ontvangen alle basisscholen in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland de poster en het aanmeldingsformulier. Vooral 31 maart verwachten we een erg grote deelname. 

10 maart. Totaal 93(!) kinderen van zeven scholen hebben 10 maart tussen 15.00-16.00 uur meegedaan met het proefkampioenschap schoolschaken. De meesten speelden voor de eerste keer een schaakkampioenschap en vonden het best wel spannend. Het was erg fijn dat de kinderen niet lang hoefden te wachten op een nieuwe tegenstander en gelijk weer een partij hadden. Gezien de vele enthousiaste  terugkoppelingen was het een succes. Eigenlijk was natuurlijk iedereen winnaar. Bij de schoolteams (beste vier) werd de EWMM (Monster) overtuigen eerste voor Het Galjoen (Den Hoorn) en de Joannesschool (Naaldwijk). Luka Wink verloor geen enkele partij en won ruim voor Abel Drenthen (Het Galjoen) en Viv Wijnmalen (EWMM).  De eindstanden staan op lichess.  

Op basis van de ervaring van 10 maart hebben we besloten de kampioenschappen op 31 maart en 7 april op dezelfde manier te houden: van 15.00-16.00 uur en gelijk een nieuwe tegenstander. 

Algemeen.  Deze online kampioenschappen worden gespeeld via het gratis en betrouwbare platform lichess en vervangen de ‘echte’ schoolschaakkampioenschappen (WBSK, NSK en WSK345) die dit seizoen helaas niet doorgaan. Op veel plaatsen zijn goede ervaringen opgedaan met lichess. Registratie vooraf bij  lichess is wel verplicht. De gebruikersnaam en aanmelding bij het team van de school op lichess is nodig om mee te kunnen doen met het kampioenschap. Kort voor het kampioenschap ontvangen de deelnemers een mail met een link naar het kampioenschap. 

Er worden in een uur zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld met een speeltempo van 5 minuten bedenktijd per persoon en een toevoeging van 5 seconden per zet. Deelname aan de kampioenschappen is gratis. Deelname aan de kampioenschappen is gratis. Bij de twee Westlandse Schaak Kampioenschappen zijn veel mooie prijzen te verdienen dankzij sponsoring van Lohuis Lighting

Bij het WSK BO op 31 maart a.s. worden de beste schoolteams bepaald door de hoogst geëindigde vier schakers. Er zijn drie prijzen voor zowel de beste schoolteams als de persoonlijke scores bij bovenbouw en middenbouw. Aanmelden kan t/m 28 maart a.s. bij Ard Dekker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met vermelding van: voornaam, achternaam, geboortejaar, school, klas en gebruikersnaam bij lichess. Leerlingen die op 10 maart hebben meegedaan met het proefkampioenschap hoeven alleen hun naam te mailen. De prijsuitreiking is op vrijdagmiddag 2 april a.s. om 16.00 uur bij het Bas Dekkerplein (naast De Naald). Er wordt ook gespeeld om de wisselbeker van het Westlands Basisscholen Schaakkampioenschap. Het kampioenschap is een voorronde voor het online kampioenschap HSB kampioenschap voor BO-teams dat tussen 16 april en 15 mei a.s. wordt georganiseerd.  

Bij het WSK345 op 7 april a.s. worden de beste schoolteams bepaald door de hoogste geëindigde tien scores van maximaal 20 spelers per team. Er zijn drie prijzen voor zowel de beste schoolteams als individueel bij de groepen 3, 4 en 5. Aanmelden kan t/m 4 april a.s. bij Ard. De prijsuitreiking is op vrijdagmiddag 9 april a.s. om 16.00 uur bij de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. De winnaar(s) van het WSK345 plaatsen zich voor de halve finale van het NK dat wordt gehouden tussen 14 en 18 juni a.s.. Zie het NK Schoolschaak Online.

Voor aanmelding bij of informatie over bovengenoemde kampioenschappen of schaakactiviteiten op school, bijvoorbeeld een gratis en vrijblijvende workshop Chessity: Ard Dekker, Coördinator Schoolschaakplan Westland; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-24331663. 

 

Agenda

26-03 2022 10:30 - 17:00
Open HSB-kampioenschap clubteams