Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Login Form

Woensdagmiddag 31 maart werd de EWMM (Monster) overtuigend online Westlands Basisscholen Schaakkampioen. Bij de bovenbouw werd Luka Wink (EWMM)  ongeslagen kampioen en bij de middenbouw Abel Drenthen (het Galjoen uit Den Hoorn).  Zie de uitslagen op lichess. De individuele prijzen zijn op 2 april uitgereikt door sponsor Marijke Lohuis (www.lohuislighting.nl). De prijzen van de schoolteams worden op school uitgereikt. Zes teams mogen op zaterdagmiddag 1 mei a.s. meedoen met het online HSB-kampioenschap voor teams BO.

Ondanks de stralende woensdagmiddag schaakten totaal 84 basisscholieren van twaalf scholen uit Westland en Midden-Delfland een uur lang fanatiek online om het Westlands  Basisscholen Schaakkampioenschap.  

De chats vooraf zijn soms erg interessant. Zo vroeg Bas aan Luka hoe het komt dat hij zo goed is. Luka antwoorde eerlijk dat hij veel tijd aan schaakstudie deed. “In het begin is dat saai, maar daarna wordt het leuker.”  Hij heeft met de hele familie vanaf begin vorig jaar via Chessity schaken geleerd en ontwikkelt zich snel. Hij zit op een schaakvereniging (SHTV) en mag meedoen aan het Nederlands kampioenschap voor D-jeugd. Hij gaf aan dat hij (nu in groep 7) liever eerder was begonnen met schaken, net als zijn broertje Sven die in groep 2 zit en verrassend tweede (16 punten) werd van de middenbouw achter Abel Drenthen van Het Galjoen (22). Finn Slikkerveer van De Regenboog (13) won de derde prijs.  

Bij de teams werd EWWM (Monster) overtuigend winnaar. Zij namen de wisselbeker over van De Hofvilla (Wateringen).Tweede werd Het Galjoen (Den Hoorn) voor De Regenboog (Naaldwijk). De Hofvilla (Wateringen) eindigde net voor de Bernadetteschool (Naaldwijk) dat keurig vijfde werd voor de Joannesschool (Naaldwijk).

 

De drie prijswinnaars bij de bovenbouw zijn allen van de EWMM: 1. Luka Wink (32); 2. Ché Wijnmalen (18) en 3. Jay Konings (16).

Woensdag 7 april spelen de leerlingen van de middenbouw het WSK345. Aanmelden kan nog t/m 4 april a.s. bij Ard Dekker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Er worden rond de 40 deelnemers verwacht. Deelname is gratis en er zijn prijzen voor de drie beste scholen en voor de beste drie spelers in de groepen 3, 4 en 5. Reeds geruime tijd stimuleert het Schoolschaakplan Westland schaakles in de middenbouw, omdat het een goede leeftijd blijkt om te leren schaken. Bovendien wordt steeds meer erkend dat schaken bijdraagt aan  veel algemene vaardigheden.  

 

Agenda

26-03 2022 10:30 - 17:00
Open HSB-kampioenschap clubteams