Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De in maart en april jl. gehouden Westlandse Online Schoolschaakkampioenschappen hebben een mooi vervolg gekregen bij de Online kampioenschappen van de HSB en bij het NK. Zowel bij het BO als bij 345 waren er uitstekende  individuele - en teamresultaten. De beste individuele prestaties waren voor Abel Drenthen van Het Galjoen uit Den Hoorn  (2e bij groep 4 van het NK345) en Luka Wink  van de EWMM uit Monster (4e bij de finale NK BO). De beste teamprestatie was de 8e plaats van EWMM bij het NK345 van 26 juni. 

BO-teams. Eerst was er op 1 mei jl. een 1e en een 3e plaats bij het HSB-kampioenschap BO-teams voor resp. de EWMM en Het Galjoen. EWMM2 eindigde als 7e en de Bernadetteschool uit Naaldwijk  als 9e. Daarmee plaatsten twee teams zich voor de halve finale van het NK, die van 31 mei t/m 4 juni werden gehouden. Zij plaatsten zich voor de finale op 12 juni jl. De EWMM werd fraai 10e en Het Galjoen 19e.

BO-individueel. De hoogste individuele scores mochten in een aparte individuele finale om een titel spelen. Luka Wink werd 4e. Als hij de laatste wedstrijd had gewonnen was hij Nederlandse kampioen geworden!

NK345 teams.  Vier teams (EWMM, Het Galjoen, Joannesschool en De Regenboog uit Naaldwijk) plaatsten  zich via het Westlands kampioenschap 345  voor de Online Halve finale van het NK345 die in de week van 14 t/m 19 juni is gehouden.  In de voorronde werd EWMM 6e, de Joannesschool 9e, De Regenboog 14e en Het Galjoen 17e. De eerste twaalf teams speelden 26 juni jl. de finale. EWMM (Lois, Sven, Jip, Jax en Jack) werd 8e en de Joannesschool (Bas, Tijn, Nora, Thomas vT en Thomas den O en Sen) 11e.

NK345 individueel. Tijdens de Halve Finales konden de schakers zich ook plaatsen voor een individuele finale van het NK345. Vier scholieren uit onze regio lukte dat: In groep 5 Finn Slikkerveer van De Regenboog. Hij eindigde 11e van Nederland. In groep 4 moest Abel Drenthen het onderspit delven tegen een sterker talent uit ’s Hertogenbosch, die bij het BO individueel Luka al van de zege had afgehouden.  Abel werd keurig 2e! In groep 3 werden Nathan Drenthen en Sven Wink 9e en 10e van Nederland. Zij mogen het volgend jaar in deze groep weer proberen, omdat ze nog in groep 2 zitten!

 

Doorpakken! Al met al was het een mooie ervaring voor deze tientallen schakers om mee te doen met de finales van de HSB en de KNSB. Door veel wedstrijden te spelen en vaker te schaken op een jeugdschaakclub zouden de resultaten volgend seizoen nog beter kunnen worden.  Abel & Nathan (Promotie) en Luka (SHTV) hebben daar al profijt van gehad. Voor anderen biedt Schaakmat Westland maandag 28 juni van 18.30-19.30 uur een kennismakingsmogelijkheid  tijdens de laatste clubavond van het seizoen. Scholieren en ouders zijn gratis en vrijblijvend welkom! Het echte seizoen begint 6 september a.s. Zie www.schaakmatwestland.nl.  Zaterdag 10 juli a.s. is er voor het eerst sinds lang weer een mogelijkheid om mee te doen aan een echt kampioenschap in Zoetermeer. Zie de uitnodiging. Voor vragen over schoolschaken kunt u terecht bij Ard Dekker (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), coordinator Schoolschaakplan Westland. Zie ook www.westlandschaakt.nl 

Agenda

Geen evenementen