Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Op woensdagmiddag 24 januari werd de finale gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Titelverdediger Het Galjoen moest 1 gelijkspel toestaan en werd zodoende verdiend eerste. Voor de derde maal op rij en ze mogen de wisselbeker dus houden.

De 2e t/m de 5e plaats bleef spannend tot de laatste ronde, hierbij werd de Regenboog 2e op bordpunten, omdat zij de laatste wedstrijd verloren van de Joannesschool, die hierdoor 4e werd. Derde werd de P.W.A. 1. Vijfde werd De Hofvilla 1. Deze 5 teams mogen door naar de halve finale van de HSB op 11 februari in Den Haag.

Lees meer...

Aan deze voorronde deden op 29 november 2023 in Naaldwijk 7 teams van 3 scholen mee: drie teams van de Bernadette (Naaldwijk), twee teams van de Regenboog (Naaldwijk), één team van het Galjoen (Den Hoorn) en één mix team.

We zaten in een mooie ruime klas in de Bernadetteschool. We willen de school bedanken voor de gastvrijheid en Arjan Drenthen en juffrouw Inge voor de assistentie. Het toernooi verliep sportief. Er werden zes ronden gespeeld. Alle deelnemers kregen halverwege wat te drinken en een speculaasje.

Het Galjoen was duidelijk het sterkste en moest alleen een gelijkspel toestaan aan de Bernadette. De Regenboog werd na een spannende strijd tweede. De derde plaats ging naar de Bernadette.

Lees meer...

Voorronde Westlands schaakkampioenschap op 15 november 2023 in De Lier: Er deden 9 teams van 6 scholen mee: drie teams van de PWA (’s-Gravenzande), twee teams van het Kompas (Maasdijk) en één team van De Vlieten (De Lier), PWA (De Lier), Prins Maurits (De Lier) en Het Talent (Den Hoorn).

Lees meer...

2e voorronde 37e WBSK, gehouden bij de Joannesschool in Naaldwijk.

Allereerst onze dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Alles verliep in goede banen, duidelijk werd al dat het 6e team van de Joannesschool en de Rehoboth favoriet waren, dit bleek uiteindelijk ook.

De kinderen ontvingen allemaal iets te drinken en een speculaasje, daarnaast werd er aan het eind nog een boek van Simon de Schaker verloot en het stripboek van Tom poes over het betoverende schaakspel.

Het boek werd gewonnen door Ties en de strip door Tygo beide van de Joannesschool. De Joannesschool 6 en de Rehoboth zijn beide door naar de finale en de Ouverture moet afwachten of zij bij de beste nrs. 3 komen te zitten. Ook de Joannesschool 4 moet afwachten of zij het beste meisjesteam zijn wat zich kan plaatsen voor de finale.

Lees meer...

Allereerst onze dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte. Alles verliep in goede banen, duidelijk werd al dat De Hofvilla favoriet was, dit bleek uiteindelijk ook.
De kinderen ontvingen allemaal iets te drinken en een speculaasje, daarnaast werd er aan het eind nog een boek van Simon de Schaker verloot en het stripboek van Tom poes over het betoverende schaakspel.

Het boek werd gewonnen door Siem en de strip door Micah beide van de Nieuwe Weg. De Hofvilla 1 en 2 zijn beide door naar de finale en de Kyckert moet afwachten of zij bij de beste nrs. 3 komen te zitten.

Lees meer...

Finale 36e Westlandse Basisscholenschaakkampioenschappen.

Op woensdagmiddag 18 januari werd de finale gehouden in De Ontmoetingskerk te Naaldwijk. Titelverdediger Het Galjoen moest 2 gelijke spelen toestaan en werd zodoende verdiend 1e. De 2e t/m de 5e plaats bleef spannend tot de laatste ronde, hierbij werd de Hofvilla 2e. De 3e plaats op bordpunten ging naar de Joannesschool voor de Rehoboth en de Kyckert. Alle teams kregen uit handen van Wouter van Dalen, die namens sponsor ADNU Adviesgroep B.V. te Naaldwijk, de teams gingen daarna op de foto.

De eerste 4 teams plaatsen zich voor de halve finale op 26 februari en het 5e team is reserve. De topscorers van elk team ontvingen ook een medaille.  

Eindstand

  School Plaats Matchpnt. Bordpnt.
1e Het Galjoen 1 Den Hoorn 12 23
2e Hofvilla Wateringen 10 17½
3e Joannesschool Naaldwijk 9 17½
4e Rehoboth Naaldwijk 9 16½
5e De Kyckert Wateringen 9 15½
6e E.W.M.M. 2 Monster 7 13½
7e Bernadette Naaldwijk 6 12
8e E.W.M.M. 1 Monster 4
9e Het Galjoen 2 Den Hoorn 3
10e E.W.M.M. 3 Monster 1

Persoonlijke resultaten

Lees meer...

Laatste voorronde Westlandse Basisschoolschaak kampioenschappen

gehouden op 23 november in de Joannesschool in Naaldwijk.

Met dank aan de school voor het beschikbaar stellen van de

ruimte. De voorronde was verdeeld in 8 teams die streden voor

een plaats in de finale. 1 team was een combinatie van de

Montessorischool en Het Talent.

De 1e plaats ging overtuigend naar Joannesschool 1die ongeslagen

bleef, de 2e plaats was voor Rehoboth ook de nr.3 ging als beste

team door naar de finale , dat was de Bernadette 1.

Lees meer...

Voorronde Westlands schaakkampioenschap op 16 november 2022 in Monster


Aan deze voorronde deden maar liefst 56 spelers van de Eerste Westlandse Montessorischool mee. Matthieu Spekkers had alles uitstekend geregeld, met hulp van een flinke groep ouders. Er werden zes ronden Zwitsers gespeeld in drie verschillende lokalen.

Alles verliep in een goede en sportieve sfeer. Plezier en elkaar helpen stond centraal. Alle deelnemers kregen halverwege wat te drinken en na afloop een vaantje.

Lees meer...

2e voorronde Westlandse Basisschoolschaak kampioenschappen gehouden op 9 november bij De Hofvilla in Wateringen

Met dank aan de school voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

De voorronde was verdeeld in 6 teams die streden voor een plaats in de finale.

De overige 5 teams streden in dezelfde ruimte voor het plezier en hadden her goed naar hun zin.

Lees meer...

Voorronde Westlands schaakkampioenschap op 2 november 2022 in ‘s-Gravenzande


Aan deze voorronde deden 8 teams van 3 scholen mee: 3 teams van het Kompas uit Maasdijk, 3 teams van de PWA uit ’s-Gravenzande en 2 teams van het Galjoen uit Den Hoorn.

We zaten in een mooie ruimte in de PWA. We willen de school bedanken voor de gastvrijheid. Het toernooi verliep sportief en tussen de partijen door werd het schoolplein ook goed gebruikt. Er werden vijf ronden gespeeld. Alle deelnemers kregen halverwege wat te drinken en na afloop een vaantje.

 

Het Galjoen 1 was duidelijk het sterkste team; drie spelers in dat team wisten al hun wedstrijden te winnen: Abel, Ava en Fedde. De strijd om de tweede plaats was spannend en die werd uiteindelijk op team- en bordpunten in het voordeel van Het Galjoen 2 beslist.

De eerste twee teams plaatsten zich voor de Westlandse finale op woensdagmiddag 18 januari 2023. Er zijn in totaal vier voorrondes in het Westland.

Lees meer...