Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De vijfde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland is aangeboden aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland en andere betrokkenen. Interesse in schaken op school: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!'

De vierde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland is aangeboden aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland en andere betrokkenen. Noteer alvast de data van het 46e NSK (vrijdagmiddag 23 februari) en het 8e WSK345 (woensdagmiddag 10 april). Graag helpen wij met schaaklessen en workshops. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!'

Deze week wordt de derde nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland gemaild naar alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland. Via de links in de nieuwsbrief kan nagenoten worden van de vele culturele schaakactiviteiten in het kader van het jubileum van de KNSB.  Onderstaande is een fotocollage opgenomen van de tien basisscholen die inmiddels gratis één of twee grote  schaakstukken hebben ontvangen.  Komend seizoen zijn wij weer beschikbaar voor schaaklessen, workshops en schoolschaaktoernooien!

Lees meer...

Zie bijgaande tweede nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland met vooral aandacht voor de landelijke Jubileum Schoolschaakweek (22 t/m 26 mei) en het Westlands Schoolschaakfestival (zaterdagmiddag 27 mei). 

Zie bijgaande eerste nieuwsbrief van de Stichting Schoolschaak Westland aan alle basisscholen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland met vooral aandacht voor de culturele schaakactiviteiten en enkele schaaktoernooien. 

In het kader van ´Westland Ontmoet´ werd woensdagmiddag 28 september een schaaksimultaan voor kids gehouden in de bibliotheek van Naaldwijk. Ard Dekker (voorzitter Stichting Schoolschaak Westland) nam het op tegen vijftien kinderen van basisscholen uit Naaldwijk, De Lier en Wateringen. Lux Willems (groep 3 Mariaschool Wateringen) en Bram Bruinen (groep 5 Joannesschool Naaldwijk) wisten remise te spelen en Steven Broch (Joannesschool groep 5) wist zelfs te winnen! Alle kinderen kregen een schaaksleutelhanger en een glas drinken en gingen met een nieuwe ervaring naar huis. 

Zit je op de basisschool en hou je van schaken? Dan ben je woensdagmiddag 28 september a.s. welkom in de Bibliotheek Naaldwijk om te schaken tegen Ard Dekker (oud-kampioen van Schaakmat en voorzitter van de Stichting Schooolschaak Westland). De simultaan wordt gehouden in het kader van  Westland Ontmoet’ Het begint om 14.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Durf jij het aan? Deelname is gratis, je krijgt drinken en een aandenken. Meld je wel zo spoedig mogelijk aan via de website van de bibliotheek, want vol=vol.

Hier is de definitieve versie van het beleidsplan (dd 24 juli 2020).

 
Maandagmidag 20 juli, de Internationale Schaakdag (zie www.fide.com/news/630) en de eerste vakantiedag van het basisonderwijs in onze regio, is er een leuke activiteit voor kinderen! In Naaldwijk worden schaak activiteiten georganiseerd. Van 13.00-16.00 uur zijn er schaakactiviteiten op de schaakdamtafel op het Wilhelminaplein en -bij voldoende belangstelling-  op het Bas Dekkerplein (naast De Naald) met de grote schaakstukken. Als je niet kunt schaken dan kun je een spoedcursus schaken krijgen van Jan en/of Ard Dekker van het Schoolschaakplan Westland.  Je mag je aanmelden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of spontaan langs komen. 
 

Na vijf jaar is de balans opgemaakt van het  Schoolschaakplan Westland 2015-2020. De belangrijkste doelstelling (een structurele relatie opbouwen met basisscholen in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland) is ruim gerealiseerd. Totaal 2.500-3.000 basisscholieren hebben kennis gemaakt met schaken. Schaken op basisscholen is weer populair geworden en daar zal op termijn de vruchten van kunnen worden geplukt. De belangrijkste ambitie voor jeugdschaakclubs (50 jeugdleden in 2020) is niet gerealiseerd. Het Schoolschaakplan Westland 2015-2020 wordt hiermee afgesloten, maar er volgt een nieuw Schoolschaakplan Westland 2020-2025.  

Lees meer...