Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

De HSB-Grand Prix 2016-2017 is 1 juli jl. afgesloten op de zeer fraaie nieuwe sportcampus Den Haag.Na deze achtste en laatste GP-wedstrijd zijn de prijzen voor de nummers 1 t/m 3 verdeeld. Sven Maree is winnaar geworden voor Johan Westerveld en Nick Buitelaar.

Op 1 juli was het feest in het Zuiderpark in Den Haag. Op de plek van het oude ADO-stadion is een schitterende sportcampus ('Het Ooisevaarsnest') verschenen dat het decor vormde van de finale van de Haagse Stadsspelen. In september speelt hier het Nederlands tennnisteam haar  Daviscup wedstrijd. Temidden van tientallen andere sporten en 5.000-10.000 aanwezigen waren er vier schaakactiviteiten: de finale van de stadsspelen, een groot schaakbord, een schaaksimultaan tegen Max Warmerdam en de achtste en laatste Grand Prix van dit seizoen met 105 deelnemers, waaronder vier Westlandse schakers.

Na  acht Grand Prix's (GP's) is het mooi om te zien dat 47 Westlandse schakers mee hebben gedaan. De meeste kinderen hebben alleen in Naaldwijk meegedaan, maar gelukkig zijn er ook veertien kinderen die elders hebben meegespeeld. Om deelname te stimuleren is een GP klassement Schoolschaakplan Westland bijgehouden. Naast de behaalde bordpunten (bij dubbele ronden 50% van de score) kon een bonus worden verdiend met een eerste (1,0), tweede (0,5) of derde plaats (0,25). De besten van max. vijf GP's tellen mee.  Winnnaar werd Sven Maree met 19,5 punt. Hij werd gevolgd door Johan Westerveld (17,75) en Nick Buitelaar (16,5). Met een medaille en een ander prijsje werden zij vereeuwigd (v.l.n.r. Nick, Sven en Johan).Juist door het spelen van veel toernooien, zoals deze GP's zijn deze schakers dit seizoen beter geworden.  Daarom worden o.a. alle deelnemers aan de schaaktalentenpool Westland van harte aanbevolen om volgend seizoen het goede voorbeeld van Johan te volgen richting het Nederlands Kampioenschap E-teams dat 26 mei 2018 in Naaldwijk wordt gehouden.                                             

Agenda

Geen evenementen