Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Zaterdag 11 januari werd voor de 40e keer het Westlandse Snelschaakkampioenschap georganiseerd in partycentrum Het Centrum in De Lier. Het toernooi werd dit jaar gewonnen door Bram van den Berg van de Tilburgse Schaakvereniging Stukkenjagers. Hij mocht dan ook de wisselbeker mee naar huis nemen.

Dit jaar waren er 46 schakers die meededen. Dat is een stuk meer dan de 34 die in 2019 meededen. De deelnemers werden verdeeld over 4 groepen, waarbij de eerste twee groepen in een poule samen speelden. Ze hadden een bedenktijd van 3 minuten plus 2 seconden per zet voor de hele partij en moesten maar liefst 22 partijen spelen. In de andere twee groepen werden 11 partijen van 10 minuten per persoon gespeeld.

In de hoofdgroep kregen de winnaars een geldprijs, maar in de andere groepen konden de winnaars een prijs uitzoeken van de prijzentafel. Als extra prijs werd ook een taart verloot (met schaakafbeelding) onder spelers die in de eerste zes ronden slecht gescoord hadden.

Bijzonder was de deelname van een jongen van 10 jaar. Hij eindigde in zijn groep als vierde.

Omdat het de veertigste editie was, kregen alle deelnemers een mooi presentje: een (gevuld) glas met inscriptie. Ook kreeg iedere deelnemer nog een consumptie bij binnenkomst. Al deze prijzen waren mogelijk gemaakt door de sponsoring van Priva BV, Den Hoed Bouw BV en Lagerwerf Wonen.

Omdat het toernooi zo’n groot succes was, is gelijk de datum voor het toernooi van volgend jaar al vastgelegd op zaterdag 9 januari 2021.

Paul Brasser

Voorzitter WSSK comité.