Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Dit jaar wordt het schaakseizoen weer besloten met een gevecht om het Westlands Schaakkampioenschap, in gebouw De Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan 47 te Naaldwijk (thuishaven Schaakmat Westland). 

Aan dit toernooi kan worden deelgenomen door alle WESTLANDSE EN MIDDEN-DELFLANDSE SCHAKERS EN DOOR NIET WESTLANDERS EN MIDDEN-DELFLANDERS  DIE LID ZIJN VAN EEN WESTLANDSE SCHAAKCLUB.

Er worden nu, net zoals vroeger, negen ronden gespeeld en de eerste ronde is op maandagavond 17 april 2023. De overige ronden zijn op de maandagavonden 24 april; 1, 8,15, 22 mei en 5,12,19 juni.  

De aanvang is telkens om 19.45 uur.

De speeltijd is voor de gehele partij 1 uur en 40 minuten per persoon + 10 seconden per zet.

Het is mogelijk om in de eerste zeven ronden twee keer een bye op te nemen waar men een half punt voor krijgt. Afzeggen voor ronden acht en negen levert dus niets op. Afzeggen voor een ronde kan tot donderdag 19.00 uur voor de wedstrijddag; per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En voor calamiteiten op het laatste moment op maandag: 06-19728710. Afzeggen na donderdag 19.00 betekent een reglementair verlies van de partij omdat de indelingen dan al gemaakt zijn, tenzij de organisatie anders beslist.

De deelnemers strijden dit jaar in drie ratinggroepen welke volgens het Zwitsers systeem ingedeeld zullen worden: groep 1: >1750; groep 2: >1450 - <1800; groep 3: <1500. Er zijn drie prijzen per groep te winnen. De prijsuitreiking is direct na afloop van de laatste ronde op 19 juni. De organisatie behoudt zich het recht voor om bij te weinig deelnemers groepen samen te voegen of de ratinggrenzen te wijzigen.

U kunt zich tot donderdag 13 april 19.00 uur inschrijven bij Jan van den Ende, door onderstaande strook in te vullen en per email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het inschrijfgeld bedraagt € 20,00 en dient contant op de eerste speelavond voor aanvang van de ronde voldaan te worden bij de penningmeester.

De indelingen, uitslagen en standen worden gepubliceerd op www.westlandschaakt.nl. Nieuwe indelingen, ook die van de eerste ronde, worden op donderdagavond voor de wedstrijddag bekend gemaakt.

De resultaten worden doorgegeven aan de KNSB voor ratingverwerking.

MET VRIENDELIJKE GROETEN NAMENS HET W.S.K. COMITE

AANMELDINGSSTROOK:

Voorletters....................................          Voornaam…………………………………

Achternaam …………………………………............................

Adres………………………………………………………………

Postcode …………………….........          Woonplaats ………………………………........

Geboortedatum.............................         Schaakclub …………………...........................

KNSB-rating ……..........................         KNSB-nummer................................................

Tel.nr. ………………….................          E-mail adres……………………………………..

Gaat spelen in groep:        Groep 1 (>1750)         Groep 2 (>1450 - <1800)        Groep 3 (<1500)    

Verhinderd op de volgende avond(en)…………………………………………………………………