Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

Zaterdag 7 maart werd de zesde ronde in KNSB klasse 2c gespeeld. Ons eerste mocht thuis 

aantreden tegen Aas uit Aalsmeer. Aas aast op de titel, waar wij vechten tegen degradatie.

De uitwedstrijd tegen Philidor Leiden is in een 5.5 -2.5 nederlaag geëindigd.  Wederom een sterke tegenstander, maar we hadden wel gehoopt om meer kans op matchpunten.

Na twee onnodige nederlagen, stond de zware thuiswedstrijd tegen DD 1 op het programma in de derde ronde KNSB. Een nederlaag zou ons verder in de degradatieput storten. Vorig jaar hielden we in de uitwedstrijd knap stand tegen DD, maar zou dat een tweede keer kunnen?

De tweede ronde van de KNSB speelde zich af in Café Dudok, schuin tegenover het NS station in Hilversum. Dit is de nieuwe speellocatie van SOPSWEPS'29. In een zaaltje boven de bar trokken de teams ten strijde op een nog plakkende en klevende ondergrond die nog herstellende was van een feestje in de nacht ervoor.

Een nieuw seizoen, nieuwe kansen. Kansen waren er voldoende in de eerste ronde KNSB, thuis tegen Het Witte Paard II uit Sas van Gent. Het verzilveren van deze kansen liet echter te wensen over, met een dure nederlaag tot gevolg. 

Tijdens de laatste ronde van de KNSB mocht Schaakmat Westland 1 het opnemen tegen kampioenskandidaat LSG 2. Voor de westlanders stond er weinig meer op het spel, een half bord punt was voldoende voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Vanzelfsprekend reikte onze ambitie verder dan dat.

Met 2 invallers voor Marnix en Paul bonden we de strijd aan met Zukertort Amstelveen II, dat de punten hard nodig had.

De zesde ronde van de KNSB zit er weer op. Op het programma een thuiswedstrijd tegen het Zeeuws-Vlaamse Landau uit Axel. Hoewel de Zeeuwen degradatiekandidaat nummer 1 zijn in deze poule, blijven ze knokken voor elk bordpunt. Zo ook in De Lier, waar zoals dat hoort bij degradatiewedstrijden, de spanning tijdens de match aardig opliep.

Alweer de vijfde ronde van de KNSB, deze keer een uitwedstrijd naar Gouda tegen koploper Messemaker 1847. Een sterk team dat is gedegradeerd uit de eerste klasse en de ambitie heeft om in een keer terug te promoveren. Voor ons zijn matchpunten tegen dergelijke teams bonuspunten, maar zoals altijd gaan we ervoor.

De tweede klasse C is geen eenvoudige poule. In de eerste drie ronden hadden we drie stevige tegenstanders. Nu mochten we tegen degradatiekandidaat Oegstgeest, die na twee ronden nog alleen aan kop ging. Hoewel dit team aan de onderste borden kwetsbaar is, blijft het een lastige tegenstander met 2 titelhouders in de gelederen. Een verlies zou ons gelijk tot degradatiekandidaat bombarderen, bij winst mogen we tijdelijk omhoogkijken.

Agenda

Geen evenementen