Westland Schaakt

De site voor alle schaakactiviteiten in het Westland

We moesten dus ten minste 1 bordpunt inhalen op DD om degradatie te ontlopen. Het was weer in de school in Zoetermeer, deze keer weer in de grote zaal.

Ard aan bord 2 had aanvankelijk licht voordeel, maar gaandeweg kwam hij iets minder te staan. Maar hij kon remise overeenkomen dus het eerste halfje was binnen. Ook Douwe aan bord 7 kreeg een remiseaanbod. Hij speelde nog door, maar de remisemarge werd niet verbroken. Ook bij Vincent aan bord 8 werd remise overeengekomen. Tot zover niks aan de hand. maar toen ging het minder.

Robert aan bord 3 verloor een pion door een oplettendheid en later nog 1 door een combinatie. Er kwam een toreneindspel op het bord waarin Robert een pion terug zou winnen. Robert bood nog remise aan, de beste actie van de partij, maar zijn tegenstander dacht er anders over en won inderdaad. Rob aan bord 4 had een koningsaanval die er dreigend uitzag. Maar de aanval sloeg niet door en hij verloor een stuk, dus einde partij. Dirk aan bord 5 mocht weer eens het Benko gambiet spelen, maar hij kwam 2 pionnen achter. Toen hij later ook nog een kwaliteit verloor ging het punt naar de tegenstander. Wijnand aan bord 6 ging lang gelijk op, maar ook hij verloor een kwaliteit en later de partij.

Als laatste was Frans bezig aan bord 1. Zijn tegenstander plaatste een koningsaanval en offerde een loper. Frans moest secuur spelen en dat deed hij. Hij kon zo combineren dat hij met een tegenaanval een toren kon winnen en toen zijn tegenstander later ook nog zijn loper offerde, maar de aanval niet doorsloeg won Frans de partij. Heel goed, in ieder geval de eer gered, maar het was niet voldoende om van de laatste plaats af te komen, omdat DD 4 - 4 speelde en wij dus verloren. Jammer, maar helaas.